Prinudno sletanje zbog pretnji

Avion grčke kompanije Olimpik morao je prinudno da sleti u Minhenu nakon dojave da se u avionu nalazi bomba.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2007.

17:48

Default images

Boing 737, koji je redovnim letom iz Atine leteo za Strazbur, morao je da sleti na posebnom delu minhenskog aerodroma namenjenom za vanredne situacije, rekla je portparolka aerodromske službe Anja Tomić. Ona je dodala da je svih 137 putnika bezbedno evakuisano.

"Rečeno nam je da je u pitanju pretnja bombom. Svi smo, međutim, ostali pribrani", rekao je evropski poslanik Stavros Lambrinidis u izjavi grčkoj televizijskoj stanici NET.

U avionu su se među putnicima nalazili i članovi grčke delegacije u Evropskom parlamentu, saopštili su zvaničnici na minhenskom aerodromu. Nemačka policija, koja je uz pomoć obučenih pasa pretražila letelicu, nije u njoj našla nikakav eksploziv, rekao je portparol policije Stefan Kiršner dodajući da se i dalje pregledaju prtljag putnika i kargo pošiljke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

19 h

Podeli: