Adventisti ponovo napadnuti

Hrišćanska adventistička crkva protestovala je zbog novog napada na objekte te zajednice u Srbiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2007.

14:28

Default images

U otvorenom pismu najvišim zvaničnicima u Srbiji, predsednik Glavnog odbora Hrišćanske adventističke crkve Miodrag Živanović naveo je da je u noći između 18. i 19. marta kamenom razbijeno staklo na stambenom delu zgrade koja je u sastavu hrama u Somboru, a kamen je pao na metar od deteta.

"Kamen je pao na samo jedan metar od deteta našeg sveštenika Dragana Kanazira, koji radi u tom gradu. Do ovog momenta nisu pronađeni ni počinioci koji su pokušali da zapale hram u Staparu", kaže on.

"Pre oko sedam dana i u Kikindi izveden je još jedan napad na objekte Hrišćanske adventističke crkve", navodi se u pismu.

Protest Hrišćanske adventističke crkve upućen je predsedniku Srbije Borisu Tadiću, premijeru Vojislavu Koštunici, ministarstvima unutrašnjih poslova i vera.

"Hoće li neko preduzeti mere za zaštitu naših vernika i hramova? Ima li načina da se zaustave zločinci pre nego proliju novu nevinu krv", upitao je Živanović.

Sveštenik Hrišćanske adventističke crkve u Somboru Dragan Kanazir rekao je danas za Betu da se incident dogodio "nešto pre ponoći". Prema njegovim rečima, sa ulice je bačena kamena kocka koja je pogodila prozor sobe u kojoj su mu spavala deca.

"Očevici su mi rekli da su napad izvršila dva lica koja su pobegla niz ulicu. Odmah sam pozvao policiju koja je izašla i izvršila uviđaj. Tokom noći objekat je obezbeđivao jedan policajac", rekao je Kanazir.

To je drugi napad na adventističku crvku u somborskoj opštini u 2007. godini. U selu Stapar 8. januara zapaljena je unutrašnjost crkve, a počinioci nisu otkriveni.

Tokom prošle godine polomljena je tabla na crkvi u Somboru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

17 h

Podeli: