Mobilkom isplatio 320 miliona evra

Austrijski Mobilkom uplatio je danas 320 miliona evra za dobijanje treće licence za mobilnu telefoniju u Srbiji.

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.11.2006.

17:56

Default images

Ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade Srbije najavio da će ugovor o izdavanju licence Mobilkomu biti potpisan sutra u Beogradu.

Parivodić je ocenio da će dolazak austrijskog mobilnog operatera biti "ogromna grinfild investicija za Srbiju", koja će sigurno stvoriti dodatnu konkurenciju na tržištu mobilne telefonije, podići kvalitet usluga i sniziti cene.

Predstavnici Mobilkoma su ranije najavili da će u u "grinfild" investiciju izgradnje mreže mobilne telefonije i osnivanje telekomunikacione kompanije u Srbiji u naredne tri godine uložiti ukupno 600 miliona evra, uključujući i iznos za dobijanje licence.

"Planiramo da u narednih pet godina zauzmeno 25 odsto srpskog tržišta, odnosno da imamo 2,5 miliona korisnika mobilne telefonije", istakli su predstavnici kompanije

"Mobilkom" će biti treći operater mobilne telefonije u Srbiji, pored Telekoma Srbije i Telenora, koji imaju više od šest miliona korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: