Protest zbog napada SRS na novinara

Nezavisno društvo novinara Vojvodine protestovalo zbog napada SRS-a na književnika i novinar Srđan V. Tešin.

Izvor: B92

Subota, 11.11.2006.

21:31

Default images

Povod za saopštenje SRS-a u kojem je napadnut Tešin bio je intervju koji je novinar dao splitskom "Feral tribjunu", nakon izlaska iz štampe njegovog romana "Kuvarove kletve i druge gadosti".

Posle tog intervjua, u kojem je kritikovao i aktuelnu lokalnu vlast u Kikindi, opštinski odbor SRS saopštio je da je "Tešin mimo propisa bio zaposlen u Domu omladine i da je zbog utvrđenih nezakonitosti otpušten".

SRS je navela da Tešinov nastup "u stranoj štampi predstavlja političku kampanju protiv grada u kojem živi", ocenjujući da je "nesumnjivo da je Tešin pobudio sumnju u vlastiti književni talenat i sasvim izvesno krenuo kroz mrak politike o kojoj tako malo zna".

NDNV ocenjuje da se tim saopštenjem nastavlja "surova kampanja" lokalnih moćnika u Kikindi protiv ličnosti iz tog grada, koje "imaju hrabrosti i dostojanstva da kritikuju politiku koja je unazadila ovu zemlju i koja se proslavila bezočnim kršenjem najelementarnijih ljudskih prava".

"Umesto da se ponosi činjenicom da jedan od najznačajnijih pisaca mlađe generacije živi u njihovom gradu, kikindsko opštinsko rukovodstvo želi da ga na sve moguće načine protera iz svoje sredine", navodi NDNV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: