SRS: Ustav ne dozvoljava izručenja

Radikal Aleksandar Vučić ocenio je da predlog novog ustava nigde ne navodi da je dozvoljeno izručenje srpskih državljana Hagu.

Izvor: B92, FoNet

Sreda, 04.10.2006.

21:02

Default images

On je rekao večeras u Nišu da u predlogu novog ustava o tome ne postoji nijedna norma i da to nigde ne piše. "Iz svakog međunarondog ugovora proističu obaveze, ali mi nemamo nikakav međunarodni ugovor sa Haškim tribunalom niti ga je moguće ad hoc napraviti" rekao je Vučić.

Vučić je isključio mogućnost da bi radikali Kosovo branili oružjem. "Mislim da to govore budale. Nikada niko od nas nije zveckao oružjem. Mi želimo da našu teritoriju sačuvamo pravnim sredstvima" objasnio je on.

Inače, u sali Doma vojske u Nišu, Vučić i funkcioneri Srpske radikalne stranke promovisali su nove knjige Vojislava Šešelja, u kojima autor optužuje rimske pape i Vatikan za raspad bivše Jugoslavije, progon Srba i bombardovanje -  za pokušaj uništenja srpskog naroda.

"Antihristov namesnik, zlikovački rimski papa Benedikt 16", "Rimska kurija ,večno žedna srpske krvi", "Vatikan, glavno satansko gnezdo" i "Pontifeks maximus satanističke crkve Jovan Pavle II" jesu knjige koje je Šešelj napisao u pritvoru Haškog tribunala.

Šešeljeve partijske kolege su se, govoreći o knjigama, osvrnule pred ustava i na druga aktuelna politička pitanja.

"Mi smo stranka koja želi u EU i koja će voditi Srbiju u EU, ali nećemo u NATO, jer tamo nemamo šta da tražimo", objasnila je Gordana Pop-Lazić.

Ona je rekla da razlog zbog kojeg je Šešelj napisao ove četiri knjige jeste da posluže "otrežnjenju zabludelih srpskih pojedinaca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: