Vlada zasedala u Kragujevcu

Prvu redovnu sednicu van Beograda Vlada Srbije juče održala u Skupštini Kragujevca.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2006.

10:13

Default images

Razmatrana su i rešenja za oporavak privrede tog grada, a sednici su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave i kragujevačkih sindikata, kako bi članove Vlade upoznali sa ekonomskim problemima i socijalnim položajem zaposlenih i radnika koji su tehnološki višak.

Kako iz Kragujevca za B92 javlja Tamara Sretenović, ministar privrede Predag Bubalo izjavio je posle sednice da će Vlada za prekobrojne radnike za otpremnine izdvojiti 100 evra po godini radnog staža, ne isključujući mogućnost da preduzeća obezbede dodatna sredstva, do 300 evra, koliko traže sindikati. "Problem radnika kojima je ostalo pet godina do penzije treba da bude rešen izmenama Zakona o zapošljavanju", kaže Bubalo.

On je dodao da je Vlada od 2001. u Kragujevac, na različite načine, investirala 341 milion evra, kroz Plan 1 i Plan 2, 1999. i 2000, još oko 115 miliona, a kroz rešavanje dugova dato je 285 miliona evra, što je ukupno 741 milion evra.

U vreme sednice Vlade, ispred Skupštine Kragujevca protestovalo je više stotina pristalica Radničkog otpora, koji su zahtevali smenu direktora grupe Zastava Zorana Radojevića, isplatu zaostalih zarada i otpuštanje oko 1.000 administrativnih radnika u tom preduzeću. Okupljeni su se razišli posle obećanja ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića da će njihove zahteve Vlada razmotriti u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: