Smena u vrhu TOS-a

Vlada Srbije razrešila je direktorku Turističke organizacije Srbije Milicu Čubrilo "zbog nekompetentnosti".

Izvor: B92

Petak, 09.06.2006.

15:15

Default images

Za novog direktora postavljen je Miodrag Popović, savetnik ministra trgovine i turizma. Kao razlog smene prvog čoveka TOS-a, resorni ministar Bojan Dimitrijević navodi nekompetentnost dosadašnjeg rukovodstva.

U zvaničnom objašnjenju, koje je direktorka dobila tek sedam dana nakon što je smenjena, navodi se da nije kompetentna za sprovođenje nove strategije turizma, koju Vlada, međutim, još nije ni usvojila. Naime, prema strategiji razvoja turizma, planirano je ulaganje od 40 miliona evra u turističke centre.

Milica Čubrilo, koja je na mesto šefa TOS-a postavljena 2003, kaže da joj nije ni objašnjeno zašto je nekompetentna: "Meni nije objašnjeno zašto nisam kompetentna ličnost. Prvo, ja sam saznala da sam razrešena nezvanično, zvanično sam pročitala u Službenom glasniku i pismo razrešenja dobila sam jutros."

Novopostavljeni direktor birao se isključivo kao stručnjak, objašnjava ministar Dimitrijević. Miodrag Popović radio je kao pomoćnik ministra informisanja Aleksandra Vučića, u vladi Mirka Marjanovića, a kako kaže, već 20 godina radi kao spoljnopolitički novinar: "Nećete me uvući u zamku razgovora o kompetenciji i može da bude uvredljiv za svakoga, pa i za mene. Uvek može da se postavi pitanje kad nekog imenujete da li je ili nije kompetentan. Ja nisam turizmolog."

U čemu će biti diskontinuitet sa dosadašnjim radom TOS-a Popović kaže da je još nije vreme da se priča. O konkretnim koracima biće reči tek narednih nedelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: