Zagreb se izvinjava Nikoli Tesli

Gradski savet grada Zagreba posthumno se izvinio Nikoli Tesli, jer pre sto godina nije prepoznao njegovu genijalnost.

Izvor: B92

Petak, 26.05.2006.

10:37

Default images

Gradski zvaničnici Zagreba su se u sredu sastali na posebnoj sednici, tačno 114 godina od dana kada je Nikola Tesla tadašnjem zagrebačkom gradonačelniku predložio uvođenje električnog osvetljenja gradskih ulica glavnog grada Hrvatske, prenosi slovenački list Dnevnik.

Gradonačelnik je taj predlog odbio, da bi posle 15 godina u gradu ipak bila uvedena struja. "Bio je prisiljen da ode u tuđinu, mada uprkos tome, domovinu nije zaboravio", rekla je predsednica Gradskog saveta Tatjana Holjevec.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, otkrivši spomenik Nikoli Tesli postavljen povodom 150-godišnjice njegovog rođenja, rekao je da se Zagreb sa ponosom seća Tesle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: