Rusija za više varijanti statusa

Ministar inostranih poslova Rusije kaže za Večernje novosti da Rusija insistira na više varijanti statusnih rešenja za Kosovo.

Izvor: B92

Petak, 24.03.2006.

09:34

Default images

Sergej Lavrov navodi da Rusija da ne prihvata čvrsto ograničenje roka za pregovore. "Mnogo smo kritikovali i kritikujemo rad međunarodnih struktura na Kosovu. Smatramo da je tamo situacija posebno teška za nealbansko stanovništvo. Standardi koje je ustanovila međunarodna zajednica i koji bi trebalo da stvore multietničko društvo se ne primenjuju", ocenio je Lavrov.

On je izjavio da ne vidi veliku perspektivu za povratak Srba u sadašnjim uslovima, i naveo da se "simboličan broj Srba i nealbanskog življa vratio na Kosmet" ali da oni "žive u stalnom strahu od napada".

Lavrov je, takođe, rekao da je "Rusija zainteresovana da na postjugoslovenskom prostranstvu bude dugoročna stabilnost. Samo u uslovima mira i dobrih odnosa među državama na Balkanu možemo da realizujem političku i ekonomsku saradnju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

14 h

Podeli: