Milion korisnika interneta u Srbiji

Sa 35 posto domaćinstava u kojima bar jedan član koristi Internet, Srbija zaostaje za susednim zemljama, izuzev Albanije.

Izvor: B92

Utorak, 20.12.2005.

15:41

Default images

Istraživanje "Internet na dlanu", koje je za potrebe Telekoma uradio Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), pokazuje da 35 posto ispitanika koristi internet, što, prema rečima direktora Direkcije za usluge Telekoma Srbije Igora Jecla, pokazuje da oko milion ljudi u Srbiji koristi internet.

Govoreći o istraživanju, član Upravnog odbora CeSID-a Zoran Lučić je objasnio da je ono sporovedeno na reprezentativnom uzorku od 3.210 građana, koji su odabrani iz Telekomove baze korisnika telefona.

Šef istraživačkog tima CeSID-a Srećko Mihajlović naveo je da 41 posto ispitanika, koji su rekli da koriste internet, to čini svakodnevno, a 13 posto veoma retko. Od 65 posto ispitanika, koji su izjavili da ne koriste internet, 53 posto je izjavilo da ne želi da koristi internet i da ih to uopšte ne interesuje. Svaki treći korisnik Interneta ima dvadeset ili manje godina, dok je onih preko 51 godine, koji se služe internetom, svega 6 posto.

Istraživanje je pokazalo i da je 63 posto korisnika interneta muškog pola, kao i da se internet u 34 posto slučajeva koristi za "surfovanje", a u 28 posto za slanje i primanje elektronske pošte.

Predstavnici Telekoma predstavili su ovom prilikom i novi veb portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: