Vatikan brani teoriju evolucije

Vatikan odlučno brani učenje Čarlsa Darvina, oštro kritikujući hrišćanske fundamentaliste koji odbacuju teoriju evolucije.

Izvor: B92

Subota, 05.11.2005.

11:51

Default images

Kako piše britanski Tajms, Vatikan kritikuje fundamentaliste koji doslovno interpretiraju biblijsku knjigu Postanja. List piše da je kardinal Pol Pupar, koji predvodi Pontifski savet za kulturu, izjavio da su biblijski opis Božijeg stvaranja sveta i Darvinova teorija evolucije savršeno kompatibilne, ukoliko se Biblija korektno tumači.

Njegova izjava je direktan napad na poslednjih godina sve jaču kampanju kreacionista u Sjedinjenim Američkim Državama, koji tvrde da teorija evolucije i biblijska verzija stvaranja sveta isključuju jedna drugu.

Francuski kardinal je na konferenciji za novinare u Vatikanu izjavio da je prava poruka prve knjige Postanja zapravo ta da se svemir nije stvorio sam od sebe, već da ima stvoritelja, piše Tajms, a prenosi BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: