Jedni predlažu, drugi odmažu

Poslanici Skupštine Crne Gore nisu se izjasnili o Predlogu zakona o neposrednom izboru poslanika za parlament državne zajednice.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 10.02.2005.

17:46

Default images

I nakon treće rasprave u parlamentu o tom predlogu zakona, predstavnici vlasti i dalje insistiraju na tome da neposredne izbore ne treba organizovati pre referenduma, dok predstavici opozcije navode da bi neodržavanje izbora predstavljalo kršenje Ustavne povelje.

Predsednik Socijalističke narodne partije, koja je i predlagač zakona,  Predrag Bulatović, kaže da ta partija neće dati podršku vlasti za referendum, ako odbije Predlog zakona o neposrednim izborima.

Bulatović je rekao da će vlast u Crnoj Gori ipak morati da organizuje te izbore jer će ih, kako je kazao, na to naterati međunarodna zajednica. Predsednik SNP-a je pozvao premijera Mila Đukanovića i njegovu Vladu, da daju zvanično mišljenje o tom predlogu zakona.

Inače, u crnogorskom parlamentu je bilo reči i i tome da li, ukoliko se referendum održi, pravo glasa treba dati Crnogorcima koji žive u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

21 h

Podeli: