Održan sastanak, struje i dalje nema

Predstavnici UNMIK-a sastali su se sa Srbima iz Batusa i Lipljana, ali nije dogovoreno da srpska domaćinstva dobiju struju.

Izvor: B92

Utorak, 18.01.2005.

16:59

Default images

Potpredsednik opštine Lipljan, Borivoje Vignjević, kaže za B92 da na tom sastanku ništa novo nije rečeno: "Izaslanik gospodina Petersena je jednostavno hteo da se upozna sa trenutnom situacijom sa kojom se susreće srpsko stanovništvo u Lipljanu. Međutim, stvarno je nerealno i neljudski, posle trideset dana ljudi nemaju struju, a oni tek sada da šalju nekoga da vidi kako žive Srbi".

Vignjević kaže da je predstavnik UNMIK-a izbegavao odgovore na konkretna pitanja: "Rekli smo: ako je kvar, dozvolite nam, rešićemo i biće popravljen za 24 sata. Ako je naplata struje, recite koliko. Ako je nešto drugo na čemu insistirate, a u nadležnosti je Koordinacionog centra i Vlade Republike Srbije, morate biti svesni da mi to ne možemo ni potpisati, ni prihvatiti", kaže Vignjević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: