Ponedeljak, 27.12.2004.

19:51

Kontroverzna odluka Agencije

Agencija za privatizaciju poništila aukciju na kojoj je preduzeće Balkan Brik iz Vladičinog Hana prodato Nedžadu Behljuljiju.

Izvor: B92

Default images

Kako je objašnjeno za B92 u Agenciji, to se dogodilo zbog "narušavanja slobodne trzišne konkurencije". Podsećamo, aukcija je poništena neposredno posle protesta Skupštine opštine Vladičin Han, zbog toga što je preduzeće prodato amnestiranom pripadniku Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Od tri prijavljena učesnika na aukciji za prodaju hanskog preduzeća Balkan Brik, pojavio se samo jedan, što je, kako nam je objasnio Rade Šević iz Agencije za   privatizaciju, bio osnov za poništavanje prodaje. Odbornici SO Vladičin Han tvrde da  u na druga dva potencijalna kupca vršeni pritisci da odustanu od aukcije.

Nedžad Behljulji kaže da je iznenađen odlukom Agencije i pita se da li je
navedeni istovremeno i pravi razlog što je prodaja poništena. "Ako je stvarni razlog to što ja, kao Nedžat Behljulji, nisam imao pravo da učestvujem, onda je to trebalo na vreme da nam se kaže, da ne prihvate prijavu, da ne bismo ušli u nepotrebne troškove, koji su ogromni", rekao je Behljulji.

U Agenciji za privatizaciju nismo mogli da saznamo zbog čega je aukcija uopšte održana, ako se pojavio samo jedan kupac, a to nije dovoljno da se preduzeće privatizuje, kao ni to da li je na odluku Agencije uticao protest SO Vladičin Han.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: