Ljajić i Kasa razgovarali sa Solanom

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.12.2003.

21:09

Default images

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Havijer Solana razgovarao je u ponedeljak sa ministrom za ljudska i manjinska prava Rasimom Ljajićem i potpredsednikom Vlade Srbije Jožefom Kasom. Glavna tema razgovora bili su parlamentarni izbori u Srbiji, navodi se u saopštenju Direkcije za informisanje Saveta ministara SCG. "Zbog starog izbornog zakona, koji predviđa cenzus od pet posto, manjinske stranke na ove izbore izlaze pod potpuno neravnopravnim uslovima. Participacija manjina u političkom životu zemlje od izuzetne je važnosti za njenu stabilnost i mi učešćem na izborima, i u ovakvim okolnostima, iskazujemo spremnost da doprinesemo stabilizaciji prilika u zemlji i njenoj integraciji u evropske tokove", rekao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: