PAPANDREU: ATINA CE PRIZNATI SVAKI DEMOKRATSKI REZULTAT

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2000.

18:31

Default images
Poruka vlade Grcke domacoj i javnosti SRJ je da ce priznati "svaki rezultat" nedeljnih izbora u SRJ pod uslovom da budu odrzani na demokratski nacin, izjavio je u sredu ministar inostranih poslova Jorgos Papandreu ukazujuci da je to i stav Evropske unije, javlja Beta. "Podrzavamo demokratske procese u Jugoslaviji. Zelim da naglasim da Grcka priznaje svaki rezultat koji je proizvod tih demokratskih procesa", rekao je ministar. Papandreu je rekao da se "EU veoma mnogo priblizila grckim stavovima o jugoslovenskom pitanju" i zato "veruje da se otvaraju nove perspektive za Jugoslaviju ako i ona zeli da ucini demokratske korake. Vazno je da se otvore novi odnosi Evropa-Jugoslavija" sto je "u interesu svih u regionu". Papandreu je odbacio konstataciju novinara da "EU trazi od jugoslovenskog naroda da glasa protiv Milosevica" rekavsi da "to nije tacno" i da "EU ne trazi od srpskog naroda da glasa za jednog ili drugog kandidata, to nigde ne pise u izjavi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: