Subota, 31.03.2012.

20:39

Još bez optužnice za uhapšene Srbe

Optužnica protiv petorice Srba koji su pre 7 i po meseci zarobljeni u Libiji pod optužbom da su se borili na strani Gadafijevih pristalica, još nije podignuta.

Izvor: Tanjug

Default images

Iz Ministarstva inostranih poslova kažu da ih preko ambasade redovno snabdevaju osnovnim namirnicima, a o njihovom stanju obaveštavaju članove porodica.

"Naše aktivnosti su usmerene prema libijskim lokalnim organima u Zintanu i isto tako centralnim u Tripoliju u pravcu donošenja konačne odluke o njima i njihovog oslobađanja", rekao je pomoćnik ministra spoljnih poslova Dragan Marković, a preneo je RTS.

Kako je navedeno, petorica Srba otišli su u Libiju 12. avgusta prošle godine kako bi radili na popravci porušenih objekata, a neposredno posle dolaska uhapšeni su u Tripoliju.

Na aerodromu libijske prestonice, u improvizovanom zatvoru, njih su pronašli novinari ruske "Komsomoljskaje pravde" i o tome obavestili ambasadu Srbije u Libiji, naveo je RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: