Sreda, 19.03.2014.

20:21

Argentina:Dvostruki aršini SAD i VB

Argentinska predsednica Kristina Fernandes Kiršner danas je optužila SAD i Veliku Britaniju za "dvostruke standarde" ako ne budu priznali Krim kao deo Rusije.

Izvor: Tanjug

Default images

Tokom govora u Parizu, ona je uporedila referendum na Krimu sa onim koji je održan prošle godine na Foklandskim ostrvima, britanskoj teritoriji na koju Argentina polaže pravo kao na svoju i naziva je "Malvinima", preneo je AP.

Medjunarodna zajednica prihvatila je volju gradjana tih ostrva koji su velikom većinom izglasali da ostanu deo Britanije uprkos snažnim protestima Buenos Airesa.

Argentina tvrdi da su Foklandi, koji su bili pod britanskom kontrolom 180 godina, uzurpirani pa je vodila oko toga i rat sa Velikom Britanijom 1982.

"Mi zahtevamo da kada velike sile govore o teritorijalnom integritetu to važi za sve", rekla je argentinska predsednica misleći pri tom na medjunarodno protivljenje referendumu održanom na Krimu na kojem se 97 odsto glasača izjasnilo za odvajanje od Ukrajine, navodi AP.

Ona je nakon razgovora sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom rekla da "ne možete braniti teritorijalni integritet Krima, a ne činiti to isto i sa Malvinima, prenela je agencija AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: