Ponedeljak, 18.07.2011.

20:36

Kako je Sanader pobegao

Ivo Sanader je, kako to opisuje portal index.hr, mirno i hladno izašao iz svoje kuće 9. decembra 2010. godine i uz pomoć ćerke pobegao iz Hrvatske.

Izvor: B92, index.hr

Default images

Ćerka ga je navodno odvezla do graničnog prelaza Bregana, odakle je Sanader dalje otišao u Austriju, gde je dan kasnije uhapšen.

Na odluku da bivši hrvatski premijer na brzinu napusti Hrvatsku uticao je zahtev Državnog tužilaštva koji je tog jutra stigao u Sabor za ukidanjem njegovog imuniteta.

O imunitetu nezavisnog poslanika Iva Sanadera Sabor je raspravljalo popodne, ali je bivši hrvatski premijer već bio otišao iz Hrvatske.

Hrvatske vlasti ubrzo su za njim raspisale poternicu.

Sam Ivo Sanader je prvo tvrdio da nije pobegao već da je zbog poslovnih obaveza morao da ode iz Hrvatske. Uhapšen je dan kasnije na autoputu u Austriji, kod Salcburga.

Ivo Sanader se tereti za niz korupcionaških afera od Fimi-medije i nameštanju poslova do Hipo banke i navodno uzete velike provizije. Sanader se sumnjiči i da je uzeo mito kako bi omogućio ulazak mađarskog Mola na hrvatsko tržište.

U svim aferama se tereti za zloupotrebu službenog položaja i prisvajanja višemilionskih suma novca.

U toku večeri bivši premijer Hrvatske biće izručen iz Austrije i prebačne u zatvor Remetinac u Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: