Sreda, 16.09.2015.

00:49

Palestici očekuju lidere na podizanju zastave

Palestinski ambasador u UN Rijad Mansur rekao je da očekuje da "stotine lidera" prisustvuje podizanju palestinske zastave ispred sedišta UN krajem ovog meseca.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

Genaralna skupština UN je prošle nedelje velikom većinom glasova odobrila predlog o isticanju palestinske zastave, a samo se osam zemalja usprotivilo, podseća Asošijeted pres.

Ambasador Mansur rekao je danas novinarima da će zastava biti podignuta 30. septembra, na dan kada će se palestinski predsednik Mahmud Abas obratiti godišnjem zasedanju svetskih lidera u UN.

Prošlonedeljnim glasanjem takođe je odobreno podizanje zastave Vatikana, koji je, kao i Palestina, zemlja nečlanica UN.

Dva dodatna stuba su već postavljena, ali nije jasno da li će Vatikan istaći svoju zastavu. Rečeno je da to neće biti pre posete pape Franje UN, 25. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

17 h

Podeli: