Petak, 16.05.2014.

19:53

Apel: Studenti, pomozite

Studentska konferencija univerziteta Srbije pozvala studente da se odazovu pozivu Vlade Srbije i uključe se u pomoć i spasavanje u ugroženim područjima.

Izvor: Beta

Default images

Studentska konferencija univerziteta Srbije pozvala je večeras sve akademce da pokažu solidarnost, humanost i hrabrost i odazovu se pozivu Vlade Srbije za pomoć gradovima koji su ugroženi zbog poplava.

"Apelujemo, takođe, da se svi studenti dobrovoljno hitno jave u najbliže štabove za vandredne situacije radi pomoći. Drage koleginice i kolege, položimo najvažniji ispit u životu", navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije pozvala je dobrovoljce iz Beograda da dođu večeras u 21 sat ispred Sava centra i sutra u 9 sati ispred Beogradske arene kako bi autobusima krenuli u Šabac i ostala ugrožena mesta da pomognu građanima ugroženim zbog poplava.

"Svedoci smo da su u proteklih 48 sati hiljade naših sugrađana žrtve poplava koje su pogodile Srbiju. Zbog obilnih padavina i izlivanja reka, urušavanja mostova i ostalih neprilika evakuišu se cela naselja, a hiljade ljudi ostaje bez domova i osnovnih uslova za život, koji se svakog časa bore za svoj i živote svojih porodica", navodi se u saopštenju tog studentskog udruženja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: