Utorak, 15.12.2009.

12:47

Poziv građanima da daju krv

Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je građane da, zbog smanjenih rezervi, dobrovoljno daju krv.

Izvor: Tanjug

Default images

Institut obaveštava građane da se dnevni priliv krvi u ekipama Instituta postepeno, ali znatno smanjuje zbog epidemije gripa, kao i zbog izmena u kalendaru nastave u školama i izmena datuma jesenjeg i zimskog raspusta, navedeno je u saopštenju tog instituta.

To je poremetilo realizaciju planiranih akcija davanja krvi u školama, na fakultetima, u brojnim firmama i kompanijama i dovelo do smanjenog odziva građana u ranije zakazanim akcijama davanja krvi.

Uočeni trend smanjenog odziva davalaca krvi će se, nažalost, nastaviti i u narednom periodu zbog mogućeg porasta broja obolelih od gripa, ali i zbog predstojećih novogodišnjih i verskih praznika i loših vremenskih prilika, kada je odziv davalaca krvi znatno smanjen, dodaje se u saopštenju.

Iako trenutno raspolaže zadovoljavajućim rezervama krvi, Institut za tranfuziju krvi poziva sve zdrave građane da daju krv u Institutu u Ulici svetog Save 39, u autobusu na Trgu Republike, u kliničko-bolničkim centarima Zemun, Zvezdara i Dr Dragiša Mišović, ili u službi za transfuziju krvi u svom mestu stanovanja, da bi zdravstveni sistem bio spreman da funkcioniše i u vanrednim uslovima.

"Institut moli građane da i ovom prilikom pokažu solidarnost sa obolelim sugrađanima i pomognu nam da zajednički prebrodimo težak period koji je pred nama. Direktore firmi, kompanija i škola pozivamo da pokažu veći stepen kooperativnosti i podrške u organizovanju akcija davanja krvi u svojim sredinama", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: