Petak, 09.09.2011.

13:32

Preševo: Bojkot popisa stanovništva

Odluka o bojkotu popisa je pravosnažna, jer ju je donela skupština svih albanskih odbornika iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Izvor: Beta

Default images

Ragmi Mustafa, predsednik opštine Preševo, istakao je da tu odluku nema pravo da promeni nijedan predsednik opštine, niti političke partije pojedinačno.

Mustafa, koji je i lider Demokratske partije Albanaca, izjavio je za agenciju Beta da se "odluka o bojkotu popisa neće menjati, ali i da se do sada predstavnicima Albanaca niko od državnih ili međunarodnih institucija nije obratio sa takvim zvaničnim zahtevom".

"Pozivi Albancima da ne bojkotuju popis stanovništva upućeni su samo preko medija, nikome od albanskih lidera takav zahtev ni od jednog tela nije zvanično uručen", kazao je Mustafa.

On je najavio i da će se u Bujanovcu i Preševu održati niz protesta zbog nezadovoljstva stanjem u prosveti i državnim organima na lokalu.

Prema njegovim rečima, u Bujanovcu će 13. septembra biti održan protest zbog velikog broja problema u prosveti koji se godinama ne rešavaju.

U Preševu će protest biti održan 21. septembra zbog problema u organima državne administracije na lokalu, dodao je Mustafa.

On je rekao i da će u Bujanovcu i u Preševu 28. novembra biti održani skupovi povodom obeležavanja dana albanske zastave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: