Soros: Rusija pretnja za Evropu

Politika Rusije prema Ukrajini predstavlja pretnju za samo postojanje Evrope, izjavio je milijarder Džordž Soros u autorskom tekstu “Evropo".

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

16:33

Default images

Autorski tekst je danas objavljen na sajtu njujorškog lista “Rivju ov buks”.

“Evropa se suočava sa izazovom od Rusije od samog njenog postojanja. Ni evropski lideri ni građani nisu svesni ovog izazova ili ne umeju da se nose sa njim”, naveo je Soros, prenela je agencija Ria Novosti.

Soros tvrdi da je ruska politika navodno zasnovana na upotrebi sile koja se manifestuje represijom u zemlji i agresijom u inostranstvu, umesto na vladavini zakona.

On je istakao da takva politika može da nađe širok odziv među strankama protivnicama EU, koje su osvojile mnogo mandata u Evropskom parlamentu.

Soros je naveo da je u odsustvu jedinstvenog otpora EU i NATO "nerealno očekivati da će se ruski predsednik Vladimir Putin zaustaviti na Ukrajini kada je na vidiku podela Evrope i ruska dominacija nad njom".

On je zaključio da bi SAD i države EU trebalo da se ponašaju kao da su u ratu i da ponude Ukrajini svu neophodnu finansijsku i vojnu pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

15 h

Podeli: