Produžen pritvor Dreničkoj grupi

Osnovni sud u Prištini odlučio da se optuženima iz takozvane Dreničke grupe produži pritvor za još dva meseca, potvrdio advokat jednog od optuženih, Tom Gaši.

Izvor: B92

Sreda, 22.01.2014.

20:00

Default images

"Sudija Euleksa u svojstvu predsednika sudskog veća u slučaju komandanata Oslobodilačke vojske Kosova poznati kao Drenička grupa produžio je danas za još dva meseca pritvor", izjavio je Gaši.

Od petnaest optužnih iz Dreničke grupe njih sedam su u pritvoru od 31. maja prošle godine.

U pritvoru su ambasador Kosova u Albaniji i bivši vrhovni komandant OVK Suljejman Seljimi, gradonačelnik Srbice i komandant Dreničke zone OVK Sami Ljuštaku, Sahit Jašarit, Avni Zabelit, Hisni Tači, Jahir Demaku i Zećir Demaku.

Pripadnici Dreničke grupe su optuženi za krivična dela ratnog zločina nad civilnim stanovništvom, uključujući torturu, zlostavljanje i ubistva za koja se pretpostavlja da su izvršena u navodnom centru pritvora OVK u selu Likovce tokom 1998. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: