"Isključeno vojno rešenje za sever"

Komandant Kfora, nemački general Folker Halbauer izjavio je da za severni deo KiM neće biti nikakvog vojnog rešenja i ocenio da je takva mogućnost isključena.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Ponedeljak, 22.07.2013.

22:44

Default images

"Potrebno je političko rešenje problema i spremenost koja se pokazala sa svih strana je ključna. Kfor se neće mešati u političke procese i u sprovodenje reda i zakona za šta su zaduženi kosovska policija i Euleks, ali ćemo stupiti u akciju ako se naruši bezbednost. Za tu misiju raspolažemo sa dosta sredstava i ljudi", rekao je Halbauer za Novosti.

Halbauer je rekao da je stanje na Kosovu i Metohiji mirno i stabilno, sa izuzetkom severa gde je "mirno i napeto", ali je dodao da se stanje i u tamošnje četiri opštine "kreće u pozitivnom smeru".

"Pregovori u Briselu veoma su važan korak u tom procesu. Početkom ove godine nikada ne bih poverovao da će se već ovoga meseca postići toliki napredak. Dosta su se naprezali i Beograd i Priština. Izražavam veliko poštovanje za oba premijera", rekao je general i dodao da ima još mnogo posla koji treba obaviti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: