Jeremić sa ministrom J. Koreje

Predsednik GS UN Vuk Jeremić susreo se sa šefom diplomatije Južne Koreje, kako bi razmotrili posledice najnovijih nuklearnih proba u Severnoj Koreji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.02.2013.

20:24

Default images

Republika Koreja od 1. decembra ove godine predstavlja Aziju u Savetu bezbednosti, pa su razmatrane i sve druge aktuelne teme koje se tiču globalne sigurnosti, saopšteno je iz kabineta predsednika Generalne skupštine.

Dvojica državnika su, takođe, razmenili mišljenja o složenoj političkoj situaciji u jugoistočnoj Aziji, a Jeremić je obavestio korejskog šefa diplomatije da će u GS UN biti formirana međuvladina grupa za izradu novih ciljeva održivog razvoja, koji će zameniti "milenijumske" ciljeve UN.

Jeremić je korejskom šefu diplomatije predstavio sve tematske debate koje će u narednih nekoliko meseci organizovati srpsko predsedavanje GS UN, s posebnim akcentom na debate o ulozi međunarodnog krivičnog pravosuđa u pomirenju, kao i o saradnji UN sa G20.

Ministar spoljnih poslova Republike Koreje pozdravio je sve prioritete i tematske debate srpskog predsedavanja, za koje je izrazio podršku i veliki interes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: