Letelice SAD napale esktremiste

Američke bespilotne letelice izvele su napad na jedno skroviše ekstremista u Pakistanu, blizu granice sa Avganistanom, i usmrtile najmanje 12 osoba.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.07.2012.

21:26

Default images

Letelice su ispalile nekoliko projektila na jednu lokaciju u plemenskom regionu Severni Vaziristan, a u napadu su, kako se pretpostavlja, ubijeni ekstremisti, javio je Rojters.

Napad je izveden u oblasti Šaval koja se prostire sa obe strane granice i odavno je poznata kao utočište ekstremista iz Pakistana, Avganistana i drugih zemalja.

Kontroverzni napadi bespilotnim letelicama, jedan od ključnih elemenata u američkoj borbi protiv terorizma, izuzetno su nepopularni u Pakistanu zbog velikog broja civilnih žrtava i zato što se smatraju kršenjem suvereniteta.

Međutim, nema naznaka da će SAD odustati od ovog programa, a američka administracija je saopštila da je upotreba bespilotnih letelica u skladu sa medjunarodnim zakonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: