Ponedeljak, 18.06.2012.

19:27

Smanjene kazne ubicama Novakovića

Apelacioni sud u Bitolju smanjio je sa četiri na dve godine zatvora kaznu Mitru Kostoskom za ubistvo turiste iz Srbije Dejana Novakovića 2010. u Ohridu.

Izvor: Beta

Default images

Presudom Apelacionog suda u Bitolju u kaznu od dve godine zatvora biće uračunato i 15 meseci, koliko je Kostoski bio u pritvoru.

Za ostale okrivljene Apelacioni sud je potvrdio kazne za dvojicu Ohriđana - četiri i po godine za Ilčeta Jonoskog i jednu godinu za Đoku Naumovskog. Dragan Đorđević, koji je još u bekstvu, osuđen je na četiri godine i devet meseci zatvora.

U obrazloženju presude se navodi da je, po žalbi advokata Kostoskog, utvrđeno da je prvostepeni sud nepravilno postupio kada je učešće Kostoskog okvalifikovao kao krivično delo "učešće u grupi koja je izvršila krivično delo ubistvo" i da je zato preinačio odluku.

Sud navodi i da je prvooptuženi Kostoski te večeri kad se ubistvo dogodilo bio u grupi koja je učestvovala u tuči, ali nije učestvovao u zbivanjima ispred pošte u Ohridu, gde je Novaković usmrćen.

Dejan Novaković (34) iz Beograda ubijen je 27. avgusta 2010. godine posle masovne tuče u noćnom klubu "Havana" u Ohridu, koja je počela raspravom sa jednim od okrivljenih Draganom Đorđevićem.

U grupi koja je napala Novakovića bili su osuđeni i njihovi prijatelji, koji su ga napali, oborili na pločnik ispred pošte i brutalno pretukli. Obdukcija je pokazala da je bio koban udarac u grudi.

Sudski proces koji je počeo u Ohridu, a završio se u Prilepu, trajao je skoro dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

21 h

Podeli: