Slovenija: Bez dogovora sa vladom

Pregovori o merama štednje slovenačke vlade završeni su bez dogovora pošto predstavnici sindikata nisu prihvatili predlog o smanjenju plata od devet odsto.

Izvor: B92

Petak, 04.05.2012.

21:16

Default images

Kako prenosi slovenačka agencija STA, predstavnici sindikata nisu prihvatili ni smanjenje premija za dodatno penziono osiguranje za 50 odsto.

Slovenački ministar rada i socijalne politike Andrej Vizjak izjavio je da odluka sindikata da odbace predložene mere štednje u javnom sektoru pokazuje da oni nisu imali dovoljno dobre volje, zbog čega on smatra da nema svrhe dalje pregovarati.

Sindikati su iskazali spremnost da sutra bude održana nova rudna pregovora, ali je Vizjak rekao da ne vidi smisao toga pošto predstavnici sindikata nisu spremni na ustupke.

Vođa sindikalne pregovaračke grupe Branimir Štrukelj rekao je novinarima da će, ukoliko parlament usvoji zakon o vladinim merama štednje, biti raspisan referendum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: