Nikolić: Poslednji ustupak

Lider SNS Tomislav Nikolić izjavio je da je raspisivanje izbora za 18. decembar poslednji ustupak naprednjaka vlastima.

Izvor: Beta

Nedelja, 10.04.2011.

11:08

Default images

Nikolić je u intervjuu agenciji Beta rekao da se u oktobru očekuje preporuka da Srbija dobije status kandidata za EU i da ovakav stav naprednjaka nije ultimatum vlastima. jer se

"Ukoliko nema pozitivnog odgovora ili razumevanja šta je Srbiji potrebno, više ne treba uopšte da razgovaramo. Onda ćemo pokušati to da rešimo na drugačiji način", rekao je Nikolić.

On je rekao da bi ultimatum bio da je na mitingu SNS 5. februara poručio da se izbori zakažu za april ili maj i da su poručili da će "zauzeti institucije ako do 16. aprila vlast ne donese nikakvu odluku" o izborima.

Lider SNS Tomislav Nikolić kaže da ta stranka "ništa od toga ne želi" i da "samo traži razgovore".

Prema oceni Nikolića, vlast je u poslednjih 10 godina iskoristila sve šanse, a nije postigla nijedan dobar pogodak za Srbiju.

On je ocenio da će vlast posle mitinga 16. aprila morati da pristane na izbore, jer nakon toga može samo da očekuje još vise ljudi na ulicama.

"Obezbedićemo početni broj 16. aprila, a posle će narod sam nastaviti da iskazuje nezadovoljstvo", kazao je Nikolić.

On je pozvao vlast da ne ignoriše snagu naprednjaka, jer kako je ocenio, SNS je danas jak u odnosu na Demokratsku stranku isto kao sto je DOS 2000. godine bio u odnosu na Socijalističku partiju Srbije.

"Mi im pružamo sve moguće prednosti - da završe most na Dunavu kod Beške, most na Adi Ciganliji, da krene proizvodnja novog fiata u Kragujevcu, da Srbija dobije status kandidata i da cena hleba ostane zamrznuta. To su aduti sa kojima DS izlazi na izbore", kazao je Nikolić i dodao da je sve preko toga problem za DS, jer ništa nije urađeno.

Kompletan intervju koji je Tomislav nikolić dao Novinskoj agenciji Beta , možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: