"Profesori neće imati iste plate"

Prosvetni radnici u Srbiji od 2014. godine neće primati iste plate već će biti nagrađivani prema rezultatima rada.

Izvor: B92

Subota, 13.11.2010.

23:18

Default images

Kako je tokom posete Leskovcu izjavio ministar prosvete Žarko Obradović, posebno će biti nagrađivani profesori i nastavnici čiji učenici ostvare dobre rezultate.

Pored toga, kaže ministar, imaćemo finansiranje i po glavi učenika.

Reformom školstva predviđeno je da profesori i nastavnici koji dobro rade i čiji učenici pokazuju kvalitetno znanje dobiju i veće plate. Zakonom o osnovnom sistemu obrazovanja i vaspitanja, koji je usvojen pre godinu i po dana, formalno je uređeno nagrađivanje prosvetnih radnika, ali po oceni ministra prosvete Žarka Obradovića, za tako nešto je potrebno vreme.

"Oni koji kvalitetno rade moraju biti nagrađeni već od 2014. ili 2015. prosvetni radnici neće imati iste plate. Obrazovanje je oblast koja će stalno biti u reformama jer ono što je dobro morate da primenjujete, a sve ono što ne valja morate da sklonite", poručio je on.

"Uskoro ćemo razmotriti i da li treba uvesti opisno ocenjivanje kod predmeta koji su veština poput muzičkog, fizičkog i likovnog, najavljuje ministar Žarko Obradović", izjavio je Obradović.

Inače, ministar je tokom boravka u Leskovcu posetio nedavno otvoren Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju i osnovnu školu "Svetozar Marković".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: