Španija: Pronađeno 10 utopljenika

Španski spasioci pronašli su tela 10 utopljenika, ilegalnih imigranata, koji su pokušali da se domognu španske obale.

Izvor: B92

Petak, 07.09.2007.

12:30

Default images

Tela "ilegalaca" pronađena su u moru, na oko 100 metara od obala Kanarskih ostrva, javila je agencija AP, pozivajući se na saopštenje Crvenog krsta. Spasioci su pronašli utopljenike na poziv građana Agimesa na ostrvu Gran Kanaria, koji su čuli pozive u pomoć sa obale, izjavio je jedan predstavnik Crvenog krsta, koji je želeo da ostane anoniman.

On je rekao da se čamac sa ilegalnim imigrantima prevrnuo nedaleko od obale. Tom prilikom su četiri "ilegalca" uspela da se spasu, dok je jedan od njih smešten u bolnicu sa znacima hipotermije.

U ovom trenutku još nije poznato koliko je ilegalnih imigranata bilo u čamcu niti koje su nacionalnosti.

Mnogobrojni "ilegalci" iz Afrike južno od Sahare u potrazi za boljim životom u Evropi rizikuju živote kako bi se, u običnim drvenim ribarskim brodićima, iz zapadne Afrike prebacili do Kanarskih ostrva.

Za razliku od prošle godine, kada je uhvaćeno 24.000 "ilegalaca", tokom ove godine španska obalska straža je uhvatila 8.000 imigranata, što se delom tumači i boljom saradnjom Madrida i afričkih zemalja iz kojih oni dolaze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: