Dobrodošli u "Šilerovu 2"

Dvospratnica na kojoj dominira tabla s napisom "Šiler 2" prvi je objekat koji pada u oči kada se uđete u Vladičin Han.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.03.2006.

18:48

Default images

Isti natpis nalazi se i na suprotnoj strani zgrade, okrenutoj ka centru grada. Šilerova 2 je zapravo kafić a njegov vlasnik je Slobodan Janjić, bivši narodni poslanik Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije.

“Kada je bivša vlast, ona posle 2000. godine rušenjem jednog zdanja koji se zvao Šilerova hteo da sakrije da su sa tim istim ljudima vršili vlast, sa njima došli na vlast i na kraju ti isti ljudi su i ubili premijera, treba ... nećemo pomenuti da nijedna vlast ne treba da mafijom da sklapa bilo kakve sporazume jer će im se to kad-tad obiti o glavu“, kaže Slobodan Janjić, presednik Opštinskog odbora SRS-a.

Predsednik opštine Vladačin Han Slađan Marinković kaže da je naziv kafića neprimeren: "Neprijatno se osećam jer ja kao predsednik opštine ne mogu da promenim naziv, odnosno želju nekoga ko sam stavlja naziv svog objekta".

Slobodan Janjić proveo je desetak dana u pritvoru zbog sumnje da je kao narodni poslanik u prošlom sazivu preko lažnih faktura sa skupštinske  blagajne podigao dva miliona dinara na ime troškova putovanja.

Na pitanje kako je finansirao izgradnju ovog objekta, da li je to bilo od sredstava koje je dobio kao narodni poslanik, Slobodan Janjić kaže: „Ja sam kao poslanik u Skupštini materijalno dosta nazadovao. Optužba je povučena zato što je bila neosnovana. Sve sam radio u skladu sa poslovnikom. Sad ja tužim državu Srbiju, odštetni zahtev je 40 miliona dinara.“

Zdanje sa imenom slavnog Nemačkog književnika Šilera a koje u Srbiji simbolizuje kriminal i ubistva po rečima njenog vlasnika prerašće u hotel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: