TV duel Tadić-Nikolić o kampanji

Boris Tadić i Tomislav Nikolić susreli se 30. januara u TV duelu i pokušali da na kraju kampanje pridobiju nove glasače za svoje programe.

Info

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 31.01.2008.

14:35

Default images

U uvodnom izlaganju u emisiji RTS-a, Tomislav Nikolić zahvalio je DSS-u i SPS-u što u drugom krugu nisu podržali njegovog rivala na predsedničkim izborima. Boris Tadić je u uvodnom izlaganju ocenio da evropski put nema alternativu i naveo da se u tom putu nalaze sve nade i očekivanja za rešavanje brojnih problema i iskušenja sa kojima se narod i Srbija suočavaju već godinama.

Nikolić je u televizijskom duelu sa Borisom Tadićem ocenio da su ostale stranke "dobro procenile ko treba da pobedi i da širi ljubav, a ne mržnju".

Optuživši Tadića da je vodio prljavu kampanju, Nikolić je ocenio da je kandidat DS izgubio mnogo prijatelja i naveo da su zvaničnici Evropske unije izjavili da put Srbije ne zavisi od predsedničkih izbora i da ga nije podržala nijedna članica nekadašnje Demokratske opozicije Srbije.

"Danas za Srbiju ne postoje dva puta, ne postoje dve Srbije", rekao je Nikolić, kao i da on nije političar koji će građane Srbije da "plaši" eventualnom pobedom svog suparnika na predsedničkim izborima.

Tadić je u uvodnom delu duela sa Nikolićem ponovio da se Srbija nalazi na prekretnici kojim putem da krene i naveo da 3. februara građani treba da odlučuju kojim putem putem Srbija treba da ide.

Kako je naveo, građani imaju dva puta - jedan koji vodi ka boljem životu i evropskim integracijama i drugi koji ih udaljava od Evrope, a koji SRS i predsednik te stranke Vojislav Šešelj dosledno propagiraju i sprovode već 17 godina.

On je ocenio da politika devedesetih vodi u izolaciju i da je to politika prošlosti i neizvesnosti, a ne politika promena.

Tadić je kazao da zna da u Srbiji teško živi, ali da isto tako zna da je Srbija na putu promena i da su učinjene mnoge velike stvari. "Ako sada stanemo načinićemo veliku grešku. Nalazimo se na sredini puta i znam da možemo da ga dovršimo", rekao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: