Analitičari:Tadić najbolji premijer

Boris Tadić idealna je ličnost za novog premijera, jer će doneti stabilnost vladi i državi, kažu politički analitičari i privrednici za list Pres.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 27.05.2012.

22:13

Default images

Ako je Tadić premijer, onda bismo imali uravnoteženu situaciju i jednu kvalifikovaniju vladu. U Srbiji bismo imali dva jaka tabora, jedan na predsedničkom i drugi na premijerskom položaju, što bi i jedne i druge držalo u ravnoteži i kontroli. To bi za državu svakako bilo najbolje rešenje, rekao je Milan Nikolić.

Advokat Božo Prelević smatra da je imenovanje Tadića na premijersku funkciju najbolje za državu.

"Mene ne interesuje šta je najbolje rešenje za Borisa Tadića, ali za Srbiju je najbolje rešenje da on bude premijer. Mislim da Tadić i Nikolić mogu da sarađuju i u izmenjenim uslovima", smatra Prelević i dodaje da sada sve zavisi od puta kojim će Tadić krenuti.

Biznismen Toplica Spasojević kaže da je bitno da predsednik vlade bude snažna ličnost, koja je sposobna da organizuje i mobiliše ljude, kao i da ima harizmu.

"Tadić se definitivno potpuno uklapa u taj foto-robot. Ukoliko je to odluka DS-a, mislim da je to vrlo dobra vest, koja će ubrzati formiranje vlade i definitivno značiti jedan pozitivan talas, koji ide u pravcu evropskih predstavnika i finansijskih institucija. To će sigurno pomoći i da se stabilizuje dinar, ali i da se pošalje prava poruka svim ljudima u zemlji i okruženju da je Srbija na dobrom putu", naglašava Spasojević.

Psiholog Žarko Trebješanin ocenjuje da će imenovanjem Tadića za premijera doći do ravnoteže, jer bi oba glavna politička aktera bila na vodećim mestima u državi.

"Tadić ima neosporan autoritet i tu harizmu u DS-u, a posao premijera zahteva i veliko iskustvo u privredi i ekonomiji. Tadić je jaka politička ličnost, što je falilo dosadašnjem premijeru, te je u tom smislu jako dobro da baš on bude premijer", rekao je Trebješanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: