RIK obradio 99,68 % glasova

RIK saopštio rezultate ponovljenih predsedničkih izbora sa 99,68 odsto biračkih mesta. Tomislav Nikolić osvojio 49,54, a Boris Tadić 47,31 odsto glasova birača.

Info

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2012.

12:54

Default images

Konačni rezultati predsedničkih izbora biće proglašeni u četvrtak, rečeno je na sednici RIK-a.

Članovi RIK-a danas su odbacili i tri prigovora kao neosnovana, a od Republičke radio-difuzne agencije zatražena je informacija šta će RRA učiniti povodom čestitke koja je iz Evropske unije upućena jednom od predsedničkih kandidata pre završetka izbornog procesa.

Koordinator za Kosovo i Metohiju Marko Danilović obavestio je RIK da su izbori na Kosovu, s obzirom na okolnosti, sprovedeni na "opšte zadovoljstvo".

"Ceo izborni proces organizovan pod novim uslovima dobro je sproveden, uz uvažavanje RIK-a i OEBS-a, kao i stalnog sastava i radnih tela", rekao je Danilović.

Na sednici je usvojen i izveštaj o sprovedenim izborima za poslanike u kojem je detaljno naveden broj osvojenih mandata svake stanke koja je ušla u parlament.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: