DS-u 42 mandata u skupštini APV

Potpredsednik DS Bojan Pajtić kaže da je ta stranka u drugom krugu izbora za pokrajinsku skupštinu, po većinskom izbornom sistemu, osvojila 42 mandata.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 20.05.2012.

22:47

Default images

U drugi krug ušao je 51 kandadat koalicije "Za bolju Vojvodinu Bojan Pajtić" i ukupno ta lista je osvojila 58 mesta u pokrajinskoj skupštini.

"Na tri mesta će biti najverovatnije ponovljeni izbori, pa postoji mogućnost da će lista osvojiti apsolutnu većinu u pokrajinskoj skupštini", rekao je Pajtić.

On je istakao da bez obzira na činjenicu što postoji mogućnost da Demokratska stranka ima apsolutnu većinu, neće sama praviti vladu i skupštinsku većinu, već će ići u koaliciju sa dosadašnjim partnerima.

Pajtić je naglasio da su ukupno stranke koje su do sada činile vlast u Vojvodini na ovim pokrajinskim izborima, osvojile dvotrećinsku većinu.

Kada je reč o predsedničkim izborima, u Vojvodini je za Borisa Tadića glasalo 53 odsto birača, a za Nikolića 43 odsto.

"Mi smo uradili sve što je do nas, o čemu svedoči i ovolika razlika u korist Borisa Tadića. Ostaje da se vidi ko je napravio grešku i ko se kako ponašao", rekao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, u drugom krugu pokrajinskih izbora na teritoriji Novog Sada, Demokratska stranke je osvojila šest mandata od mogućih sedam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: