U Vojvodini i pokrajinski izbori

Birači u Vojvodini će, uz izjašnjavanje u drugom krugu predsedničkih izbora, glasati i za poslanike Skupštine Vojvodine.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 20.05.2012.

07:39

Default images

U drugom izbornom krugu po većinskom sistemu glasaće se u 59 od ukupno 60 izbornih jedinica.

U Vojvodini je, u drugom krugu predsedničkih i pokrajinskih izbora po većinskom sistemu, do 10 sati glasalo 11,06 odsto od ukupno oko 1.735.000 upisanih birača.

Član Pokrajinske izborne komisije Jelena Zlojutro je istakla da od otvaranja birališta u sedam sati nije bilo nikakvih problema i da glasanje protiče u najboljem redu.

I predsednik Gradske izborne komisije u Novom Sadu Predrag Zagorčić potvrdio je Tanjugu da su sva biračka mesta u gradu otvorena na vrema i da nije bilo nikakvih incidenata.

Zagorčić je dodao da je u prva tri sata u Novom Sadu glasalo 9,6 odsto birača.

Drugi krug tih izbora neće biti održan 20. maja u izbornoj jedinici Sombor 2, u kojoj je dva dana ranije na nekoliko biračkih mesta ponovljeno glasanje zbog odredjenih nepravilnosti na izborima 6. maja, pa će tamo birači u drugom krugu glasati u roku od sedam dana od proglašenja rezultata iz prvog, izjavila je Tanjugu član Pokrajinske izborne komisije (PIK) Jelena Zlojutro.

Tako će se u drugom krugu pokrajinskih izbora po većinskom modelu takmičiti 118 kandidata u 59 izbornih jedinica, rasporedjenih u svih 45 opština ili gradova u Vojvodini.

U Novom Sadu biće izabrano sedam poslanika, u Subotici četiri, u Zrenjaninu i Pančevu po tri, u Somboru i Kikindi po dva a u ostalih 39 lokalnih samouprava po jedan.

Za novi saziv Skupštine Vojvodine polovina poslanika, od ukupno njih 120, već je izabrana po proporcionalnom izbornom sistemu, na izborima 6. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: