Kolegijum Vlade Srbije o Mihajlovicu

Izvor: B92

Sreda, 03.07.2002.

20:53

Default images

Povodom poslednjih istupa ministra unutrasnjih poslova Srbije Dusana Mihajlovica, na Kolegijumu Vlade Srbije je zakljuceno da su Mihajlovicevi potezi bili nepotrebni jer je Vlada potpuno svesna problema s kojima se suocava, ali i "odlucna da istraje u njihovom resavanju". Clan Kolegijuma, potpredsednik Vlade Zarko Korac, u izjavi za B92 govori o sastanku kom je prisustvovao i Mihajlovic. "Mislimo da je doslo do nepotrebne dramatizacije. Mislim da to pismo nije trebalo pisati i pitali smo Mihajlovica zasto nije seo s nama jer smo mi tim i da treba da razgovaramo ako on misli da ne uziva dovoljno podrske i poverenja svih nas. Rekli smo da smo svesni teskoca u MUP, to je to vrlo tesko mesto u Vladi, mi, kao i svi gradjani ove zemlje dajemo podrsku resavanju brojnih neresenih ubistava iz proslosti i borbi protiv kriminala. Razgovor je bio iskren, sve se svelo na to da mu niko ne uskracuje podrsku, nije bilo govora da neko drugi bude predlozen za ministra, Covic se iskreno nasmejao na sve to, rekao da ima teske poslove i da mu ne treba jos i to. Doslo je do nepotrebne dramatizacije i razgovor je bio iskren", rekao je Korac.

 Korac kaze da je Kolegijum ocenio kao neprihvatljiv zahtev Mihajlovica da Skupstina Srbije raspravlja o radu MUP. "Tu postoji problem jer se Parlamentu ne obraca ministar, vec Vlada. Nije uobicajeno da se Parlamentu direktno obraca ministar, vec se ministar obraca clanovima Vlade, pa Vlada dalje trazi. Dakle, manir da se ministar obraca Skupstini je pre posledica toga sto se desilo, a ako neki predstavnik poslanickih grupa misli da o tome treba raspravljati, moze da otvori raspravu o tome", kaze Korac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: