Švajcarska banka upravlja imovinom od 393 mlrd CHF

Švajcarska privatna banka Julius Ber saopštila da je vrednost imovine poverene na upravljanje toj banci dostigla rekordnih 393 milijarde franaka.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 21.11.2017.

19:27

Švajcarska banka upravlja imovinom od 393 mlrd CHF
(Foto: Thinkstock)

Privatna banka sa sedištem u Cirihu pripisuje taj rast značajnom neto prilivu, kontinuiranom pozitivnom tržišnom poslovanju i snažnijem evru u odnosu na franak.

„Zamah je bio posebno snažan na tržištima u nastajanju i u azijsko-pacifičkoj regiji“, objavio je u saopštenju Julius Ber.

U jul ove godine banka je saopštila da je u prvoj polovini godine privukla najveći iznos nove imovine od imućnih klijenata od finansijske krize.

Banka je prošle godine zaposlila više novih radnika, što im je omogućilo da povećaju broj klijenata i da privuku dodatni novac. Taj iznos je u privatnom bankarstvu pokazatelj buduće zarade.

U Julius Beru takođe navode da su dodatno poboljšali osnovni pokazatelj odnosa troškova i prihoda, približivši ga zacrtanom srednjeročnom nivou od 64 do 68 posto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: