"Zakon o radu biće simbol njegovog mandata"

Francuska federacija poslodavaca poziva predsednika Francuske Emanuela Makrona da uloži sav trud u reformu tržišta rada koja će biti predstavljena ove nedelje.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2017.

09:27

Foto:Thinkstock

"Zakon o radu biće simbol mandata Emanuela Makrona i njegove volje za reformama. Moramo da apsolutno uložimo sav trud kako bismo pojednostavili propise na tržistu rada", izjavio je šef federacije poslodavaca MEDEF Pjer Gataz u obraćanju poslovnim liderima, prenosi agencija Rojters.

Makronova vlada će u četvrtak predstaviti dekret koji ima za cilj da poslodavcima olakša zapošljavanje i otpuštanje radnika, kao i da oslabi moć sindikata, navodi britanska agencija, podsećajući da je pomenuta reforma prvi veći politički potez Makrona od njegove izborne pobede u maju.

Stopa nezaposlenosti u Francuskoj je u poslednjih nekoliko meseci pala na petogodišnji minimum od 9,5 odsto, ali Makron očekuje da će je dodatno sniziti labavljenjem propisa na tržištu rada koji, prema tvrdnjama kompanija, stoje na putu zapošljavanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: