Šta je sad ovo - kao klonirani, svima isti broj!?

Nemilosrdni nemački istražitelji već mesecima češljaju Audijeve poslovne knjige i traže dokaze u vezi dizelgejta. Naleteli su na nove problematične informacije.

Svet

Izvor: B92

Petak, 25.08.2017.

13:50

Šta je sad ovo - kao klonirani, svima isti broj!?
Foto: Gettyimages

Pedantni Nemci naleteli su na dokumente koji dokazuju kako je Audi proizveo nekoliko hiljada automobila s istim VIN brojem i onda ih isporučio u Kinu, Japan i Koreju, piše nemački poslovni magazin Handelsblat.

VIN broj (Vehicle Identification Number) je identifikacioni broj automobila. Sastavljen je od 17 oznaka, a između ostalog služi vlasniku, osiguravajućim kompanijama i državnim institucijama da prate istoriju automobila, njegovog vlasništva, ali i trenutni status vozila.

Zato je sasvim logično kako dva automobila ne smeju da imaju isti VIN broj, osim ako ih deli bar 30 godina.

Da stvar bude gora, istražitelji su našli dokumente Audijevog odeljenja interne kontrole, gde su službenici pregledajući dokumente označavali rizik od otkrivanja. Kao na semaforu, crvenim bi označili hitne dokumente, žutim manje hitne, a zelenim trenutno neproblematične.

Za sada je nepoznato koji je razlog Audijevog štancovanja automobila s istim VIN brojem.

Pojedini mediji to dovode u vezu s uvoznim kvotama i porezima pretpostavljajući kako je VIN broj namerno kopiran u proizvodnji.

Predstavnik za medije Audija je ceo događaj komentiarisao rečima: "Nismo znali za činjenicu da su pojedini VIN brojevi korišćeni više od jednog puta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

11 h

Podeli: