Vučić otvorio poslovni dan na berzi u Mumbaju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je poslovni dan na berzi u indijskoj prestonici.

Svet

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 12.01.2017.

08:42

Vučić otvorio poslovni dan na berzi u Mumbaju
Foto: Vlada Srbije

"Biti ovde i otvoriti Berzu Bi-Es-I je velika čast, ne samo za mene, već za Srbiju jer proširujemo bliske veze između dve zemllje Indije i Srbije", rekao je on i dodao da misli i na jače ekonomske veze dve zemlje.

Prema njegovim rečima, korišćenjem tradicionalnih veza prošlosti moćićemo da stvorimo bolju budućnost i saradnju između Indije i Srbije.

"Kada to kažem, ne mislim samo na političke odnose između Indije i Srbije, već bih želeo da naglasim značaj jačanja ekonomskih odnosa", poručio je Vučić.

Ukazao je da je imao veoma bitne i važne razgovore, tokom boravka u Indiji, te pohvalio premijera rekavši da ima sjajnu energiju, nove ideje i posvećenost radu i da je otvorio nova vrata Indiji i nove poglede.

Indijski privrednici, rekao je Vučić, uvek su dobrodošli u našoj zemlji i izrazio nadu da će u Srbiji investirati.

Kazao je da činimo sve da iskoristimo ovu priliku da uspostavimo kontakte radi buduće saradnje i da je apsolutno siguran da ćemo ne samo sa vlastima Gudžarata, Maharastra i sa drugim delovima Indije, već i sa centralnom vladom moći da postignemo mnogo bolje rezultate i da povećamo trgovinsku razmenu.

Vučić je tokom boravka u Indiji u više navrata ukazivao koliki je značaj za Srbiju što je on kao premijer dobio priliku da otvori berzu, jer su, kako je isticao, berzu otvarali predstavnici velikih zemalja sa daleko značajnijom privrednom razmenom sa Indijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: