Investitori ne spavaju, od ovoga ih boli glava

Ni povećanje kamatnih stopa ni rastuća inflacija ne zadaju toliku glavobolju investitorima u obveznice, koliko to u ovom trenutku čini politika, piše Blumberg.

Svet

Izvor: B92

Subota, 31.12.2016.

11:14

Investitori ne spavaju, od ovoga ih boli glava
(Foto: Thinkstock.com)

Za više od 30 odsto uglednih investitora, najveća briga je populizam u politici kada je reč o periodu koji pokriva narednih godinu dana, prema izveštaju američke banke "Benk ov Amerika Meril Linč".

Samo devet odsto investitora je isti razlog navelo u oktobru, uoči iznenadjujuće pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD.

"Decembarsko istraživanje pokazuje konstantno pominjanje pojma 'populizam'. Investitori su takodje prilagodili svoje portfolije kako bi se pripremili na svet sa više populizma u 2017. godini", navode analitičari banke "Meril Linč".

Trinaest procenata investitora je kao najveću brigu navelo rastuće prinose na obveznice, dok je to kao problem u oktobru navodilo tek 6,0 odsto njih, pokazali su rezultati istraživanja.

Investitori se, kako navodi "Blumberg", spremaju i za dodatna iznenadjenja u 2017. godini zbog antiestablišment revolucije širom Evrope i približavanja izbora u Francuskoj, Holandiji i Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: