Majrosoft i Dizni žele istu "internet zvezdu"

Prodaja društvene mreže Tviter očekuje se u narednih 30 do 45 dana, a kao mogući kandidati za kupovinu pominju se Dizni i Majrosoft.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2016.

09:36

Majrosoft i Dizni žele istu
Foto: Getty images

Prema Blumberguu, zabavna i medijska grupa Dzni već je konsultovala finansijskog savetnika o mogućoj ponudi, dok je prema televizijskom kanalu CNBC zainteresovanost pokazao i softverski div Majkrosoft.

Fejsbuk, prema medijskim navodima, nema nameru da se takmiči za kupovinu.

Tržište je pozdravilo moguće ponude, pa je deonica Tvitera u slabom tržišnom okruženju zabeležila rast kursa od 3,3 odsto.

Tviter je svojevremeno bio hvaljen kao nova internet zvezda. Ali, došlo je do zastoja u rastu broja korisnika.

Grupa je daleko zaostala iza najboljih - Gugla i Fejsbuka. Oglašivači su ga zaobilazili, a osim toga i top menadžeri su mu okrenuli leđa.

U poslednje vreme, rastuću konkurenciju predstavljaju mu i Snepčet i Fejsbuk Instagram.

Tviter se faktički raspao u drugom tromesečju, kada je zabeležio najniži rast od javne ponude deonica (IPO) u novembru 2013. godine. Usled toga postao je kandidat za preuzimanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: