GE: Iz minusa u plus u teškom vremenu

Snažni pokazatelji poslovanja u energetskom i odeljenju avio-industrije podstakli su rezultate DŽeneral Elektrika u drugom tromesečju ove godine.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 24.07.2016.

08:43

GE: Iz minusa u plus u teškom vremenu
Foto: Gettyimages

I to uprkos tome što je privredni ambijent karakterisala volatilnost i usporeni rast, saopšteno je iz te američke kompanije.

Neto dobit kompanije je iznosila 2,7 milijardi dolara, u poređenju sa gubitkom od 1,4 milijarde dolara istom periodu prošle godine, prenosi agencija Frans pres. Prihodi su porasli 14,6 odsto, na 33,5 milijardi dolara

Rezultati među industrijskim odeljenjima GE su mešoviti, pri čemu sektor nafte i gasa beleži veliki pad prihoda i dobiti iz poslovanja s obzirom na kretanje cena nafte. Taj pad je nadoknađen dobicima u nekim drugim poslovnim jedinicama kompanije, kao što su vazduhoplovstvo i energetika.

Zarada DŽeneral Elektrika je uveliko zavisna od industrijske privrede, nakon što je tokom prošle godine kompanija otuđila oko 180 milijardi dolara finansijske imovine kako bi se oslobodila vladine klasifikacije kao institucija "previše velika da bi propala".

"Raznolikost i široka lepeza portfolija omogućili su nam da ostvarimo dobre rezultate uprkos volatinom i sporom privrednom rastu", izjavio je generalni direktor GE, DŽef Imelt. "Očekujemo snažan organski rast u drugoj polovini godine i potvrdjujemo našu poslovnu platformu za 2016", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: