U susret prvenstvu: Posle Adidasa i Puma briljira

Nemački proizvođač sportske opreme, Puma, ostvario je skok neto profita od 4 odsto u prvom tromesečju ove godine na 25,8 miliona evra.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 01.05.2016.

12:50

U susret prvenstvu: Posle Adidasa i Puma briljira
Foto: Freeimages.com

Kompanija očekuje još veći rast zbog velikih sportskih događaja kao što su Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016. i Olimpijske igre u Brazilu.

Kao i njihov zakleti protivnik Adidas, koji je ranije ove nedelje podigao poslovne prognoze na temelju snažnih rezultata u prvom kvartalu, iz Pume su izvestili o sjajnom početku poslovne godine, uprkos negativnim efektima deviznih kurseva, prenosi agencija AFP.

"Poslovanje u prvom tromesečju 2016. godine odvijalo se kao što smo očekivali", izjavio generalni direktor Bjorn Gulden, ističući da je zabeležen organski rast u svim segmentima poslovanja i u svim regionima, mada je kretanje pojedinih valuta uticalo kako na iskazanu dobit, tako i na rezultate prodaje.

Operativna dobit kompanije porasla je za 10,1 odsto, na 41,3 miliona evra, zahvaljujući povećanju prodaje od 3,7 procenata na 851,9 miliona evra, navodi se u saopštenju Pume.

"Uprkos negativnom valutnom efektu ostajemo pri našoj prognozi poslovnih rezultata za celu godinu", rekao je Gulden.

Grupa predviđa da će prihod od prodaje, prilagođen kursnim razlikama, porasti za visok jednocifren procenat, odnosno do devet odsto, i da će operativni profit dostići ciljanih 115 do 125 miliona evra, navodi francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

5 h

Podeli: