Medvedev: Ulažemo, agrar ruski pokretač

Vlada Rusije će u budžetu za 2016. godinu zadržati rashode za podršku agroindustrijskom kompleksu na nivou ovogodišnjih, rekao je premijer Dmitrij Medvedev.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2015.

13:19

Default images
Foto: Beta/AP

"Uprkos složenom budžetu radi se o tome da se finansiranje zadrži u traženim obimima", kazao je Medvedev tokom elektronske sednice na kojoj je razmatran tok žetve.

Premijer je ukazao da vlada pažljivo prati stanje u agrarnom sektoru. Prema njegovim rečima, u vreme kada u ruskoj privredi postoje određeni problemi u vezi sa njenim rastom, poljoprovreda je bila i ostala važan pokretač ekonomskog razvoja u Rusiji.

On je dodao da je tokom sastanka o projekciji budžeta vlada odlučila da podrži sve zahteve ministarstva poljoprivrede.

Šef vlade je istakao da poljoprivreda nastavlja da ostvaruje stalni rast. "Naš zadatak u ovim uslovima je da maksimalno ojačamo taj trend", rekao je on.

Medvedev je čestitao poljoprivrednicima Krasnodarskog kraja i cele zemlje Dan žetve i naglasio da je do ovog momenta skupljeno pola miliona tona žita više nego u istom periodu prošle godine.

Premijer je podsetio na prognozu da će rod žita dostići 100 miliona tona. On je ukazao i da je šteta od suše procenjena na sedam milijardi rubalja (106 miliona evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: