Varufakis: Ne očekujem dogovor

Zvanična Atina ne očekuje da će na sastanku Evrogrupe 11. maja u Briselu postići dogovor s kreditorima, izjavio je grčki ministar finansija Janis Varufakis.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2015.

17:35

Default images
Foto: Tanjug

Kako kaže Varufakis, to će svakako biti još jedan korak napred ka postizanju konačnog sporazuma.

"Sigurno ćemo imati produktivne razgovore koji će potvrditi ostvarivanje velikog napretka i koji će biti još jedan korak u smeru postizanja konačnog sporazuma", izjavio je Varufakis posle razgovora s evropskim komesarom za ekonomska pitanja Pjerom Moskovisijem u Parizu.

Varufakis je posetio Brisel i Pariz, kao jedan od mnogih grčkih zvaničnika koji po evropskim prestonicama nastoje da obezbede preko potrebna sredstva za Atinu.

Varufakis je naveo da je s Moskovisijem vodio konstruktivne razgovore, koji su utrli put za uspešan sastanak Evrogrupe.

Grčki ministar je, takođe, razgovarao s francuskim kolegom Mišelom Sapenom, koji je poručio da je moguće postizanje dobrog kompromisa u pogledu grčke dužničke krize.

"Nalazimo se na prekretnici i imamo kapacitet da postignemo dobar kompromis", izjavio je Sapen posle sastanka s Varufakisom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: